Flera enheter bekämpar skogsbrand – Kustbevakningen assisterar

Sex enheter tillsammans med Kustbevakningen bekämpade under söndagen en skogsbrand på Lugnet vid Hasslebukten. Enligt räddningstjänsten var det ett område på 100 gånger 100 meter som brann.

ANNONS
|

Rök steg över Tjärnö badplats under eftermiddagen när flera enheter bekämpade en skogsbrand i Lugnetområdet. Enligt räddningstjänsten var det en terrängbrand som av okänd anledning startat.

– Vi är på plats med sex enheter och ett ledningsfordon, sa Dan Lindqvist, larm och ledningsoperatör på Västra räddningsregionen i samband med det initiala larmet.

Enligt räddningstjänsten har ett område på 100 gånger 100 meter brunnit och släckningsarbetet pågick under flera timmar. Friska vindar och otillgänglig terräng gjorde arbetet svårt för brandmännen.

Enligt SOS Alarm deltog även Kustbevakningen med assistans under släckningsarbetet.

– Kustbevakningen är på plats och assisterar räddningstjänsten med vattentillförsel, säger William Kokkonen, teamledare på SOS Alarm strax innan klockan 16.00.

ANNONS

Drygt två timmar senare pågår fortfarande eftersläckningsarbetet men ett par av enheterna har kunnat lämna brandplatsen.

Vid klockan 20 har insatsen avslutats och samtliga enheter har kunnat återvända hem igen.

ANNONS