Sedan Norge införde inreserestriktioner har Fjord Line haft det tufft: ”Beläggningen har drabbats hårt av covid-19-pandemin och nuvarande restriktioner i december för linjen mellan Strömstad och Sandefjord”, skriver Fjord Lines vd Brian Thorsted Hansen till Strömstads tidning.
Sedan Norge införde inreserestriktioner har Fjord Line haft det tufft: ”Beläggningen har drabbats hårt av covid-19-pandemin och nuvarande restriktioner i december för linjen mellan Strömstad och Sandefjord”, skriver Fjord Lines vd Brian Thorsted Hansen till Strömstads tidning. Bild: Jakob Simonson

Fjord Line avbryter trafiken Sandefjord – Strömstad

Color Line lämnade nyligen besked om att de tillfälligt slutar trafikera mellan Sandefjord och Strömstad. Nu gör Fjord Line detsamma – till slutet av januari.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

”För att möta konsekvenserna av myndigheternas senaste restriktioner i samband med pandemin kommer Fjord Line att behöva anpassa sin verksamhet och göra tillfälliga förändringar i linjeutbudet. Det innebär att sträckan Sandefjord - Strömstad inte seglas under perioden 1 januari till 27 januari 2022”, skriver rederiet på sin hemsida.

I ett mejl till Strömstads tidning skriver Brian Thorsted Hansen, vd på Fjord Line, att bolaget drabbats mycket hårt på grund av Norges coronarestriktioner – att beläggningen under december månad minskat markant. Tills vidare permitterar de 130 personer, till följd av att linjen mellan Strömstad och Sandefjord pausas.

”Den senaste utvecklingen och de nya nationella restriktionerna sätter oss på prov och gör att vi återigen måste navigera Fjord Line säkert genom den kommande perioden”, skriver Brian Thorsted Hansen.

ANNONS

I dagsläget har de inga planer på att säga upp personal.

”De åtgärder som nu genomförs har ett ostridigt syfte: Att Fjord Line ska förstärkas på andra sidan – med alla anställda kvar”, skriver Brian Thorsted Hansen.

ANNONS