Det händer på sportlovet i Strömstad och Tanum

Nästa vecka har Strömstad och Tanum sportlov. Kommunerna och föreningar anordnar en rad olika aktiviteter för barn och ungdomar. – Det händer en massa olika aktiviteter och kommunen är nöjd med alla föreningars engagemang, säger Marcus Palm, avdelningschef för folkhälsa och kultur vid Strömstads kommun.

ANNONS
|

Nästa vecka börjar sportlovet i Strömstad och Tanum, men redan i dag är det skridskodisco för hela familjen på Lionshov. På tisdag och nästa söndag är det i stället konståkare, både nybörjare och 18-plussare från både Strömstad och Tanum som får isdansa. Alla, med eller utan klubba, får åka på olika tider måndag, onsdag och fredag.

Om man gillade skridskodisco kanske även discobowling från torsdag till söndag på Food Court på Strömstads shoppingcenter, kan vara kul.

Det är ett genomarbetat sportlovsprogram i Tanum och Strömstad, barnen och ungdomarna erbjuds många olika sorters aktiviteter.

– Vi bjöd in föreningar för ett tag sedan och erbjöd gratis hallhyra under sportlovet. Engagemanget har varit enormt och detta uppskattas mycket av kommunen, säger Marcus Palm.

ANNONS

Alla över 15 år kan gympa med musik på tisdag, onsdag, fredag och söndag på Nordby Supermarket-hallen. De yngre (1–12 år) kan i stället leka hela veckan på Djungellandet. Sporthallen på Nordby är öppen för fri lek med personal på plats som kommer att hjälpa till med redskap, mål och bollar.

Vill man i stället vara i stan och utomhus, leker man i stället på Rödsområdets nyinvigda lekplats, Kärleksuddens lekplats eller på multiarenorna vid Strömstiernaskolan och Lionshov.

Är man över tio år och vill prova att putta golfboll, även utan förälder, åker man på tisdag eller torsdag ut till Strömstads golfklubb. Fika och dricka får man ta med själv, för golfrestaurangen har blivit en sexhålsbana.

– Man får låna putter och boll. Det ska vara kul och så kanske det blir en tävling. Om golf är intressant får man längre fram prova på tre övningshål ute, säger Thomas Hunter, golfpro på Strömstads golfklubb.

På Skagerack erbjuds pingis, stöta biljard, upptäcka e-sportrum eller mysa i läshörna på tisdag till torsdag, fredag och söndag.

Var med och mata djuren i akvariet på Naturum på Koster som har öppet hela veckan, de har många aktiviteter för både barn och vuxna. Allt är gratis förutom färden dit.

Stadsbiblioteket i Strömstad är öppet hela veckan till kl 17:00, måndag och tisdag till kl 19:00. Här kan man prova läsbingo, ett lässpel som gör läsningen roligare. Inte nog med det, på måndag kommer 3–6-åringar att kunna sjunga, röra sig och spela slaginstrument med en förälder (eller vuxen).

– Vi har även två sorters rollspel, de yngre får spela ett Nelly Rapp-spel på fredag och 12–15 åringar får spela mitt eget spel Serene på tisdag, säger Lily Karlsson på Stadsbiblioteket.

De lite äldre barnen som vill spela musik kan spela gitarr, piano och trummor på måndag och ukulele på onsdag på Strömstiernaskolan. Kulturskolan ”står för fiolerna” och musikinstrumenten. På onsdag kl 14:00 kan inte 3–9 åringar stanna hemma från Strömstiernaskolan om de vill uppleva musiksagan När prinsar stannar hemma. Deltagarna får även röra sig interaktivt med rörelser och sång med Kulturskolans musiklärare Heta och Inger.

ANNONS

Om du är över tio år kan du överraska mamma med en liten egentillverkad keramikskål. För på torsdag får du nämligen dreja på Keramikkollektivet (i sjukhusets källare, Norra Uddegatan).

I Tanum får barnen prova teater tisdag och onsdag i Bygdegården. Fritidsbanken lånar ut sport- och fritidsprylar och Tanumstrand rabatterar badpriser från söndag till fredag.

– Förra året var det cirka 50–60 badande på Tanumstrand, så detta erbjuder vi även i år, säger Jessica Jonasson, arbetsledare för öppen ungdomsverksamhet i Tanum.

Fotnot: För mer information, priser, tider och öppettider för aktiviteter i Strömstad: stromstad.se/sportlov. På Tanums kommuns hemsida står det också mer om aktiviteter på sportlovet.

ANNONS