Bryggorna i gästhamnen har blivit hårt slitna och behöver byggas om – helt i betong.
Bryggorna i gästhamnen har blivit hårt slitna och behöver byggas om – helt i betong. Bild: Moah Gustafsson

Delar av gästhamnen stängs av när nya betongbryggor ska byggas

Strömstads gästhamn kommer att byggas om under hösten, med start i slutet av september. De nya bryggorna ska byggas helt i betong. Den inre delen av gästhamnen kommer att vara avstängd under ombyggnaden.

ANNONS
LocationStrömstad||

Strömstads gästhamn kommer att byggas om under den kommande hösten och vintern. Bryggorna i gästhamnen har utsatts för extremt hårt slitage på grund av vind från väst och sydväst och behöver bytas, skriver Strömstads kommun på sin hemsida. Ombyggnaden kommer att göra att vinterbåtplatser bara kommer att erbjudas i begränsad omfattning.

– Hamnavdelningen har fortlöpande utfört förstärknings- och reparationsåtgärder på bryggorna i stort sett sedan de var nya 2013. Eftersom belastningen på bryggorna är stor kommer de nya bryggorna tillverkas helt i betong vilket är betydligt starkare än dagens trä-betongbryggor och så blir det en ny utformning, berättar vikarierande gästhamnsansvarig Magnus Strömland för Strömstads kommuns hemsida.

ANNONS

Bryggorna kommer att placeras från Strandpromenaden på Skageracksidan, vilket ska ge minskat slitage vid västliga vindar.

Den inre delen av gästhamnen kommer att stängas av från den 26 september på grund av ombyggnaden.

Bryggorna vid Skurve kommer också att påverkas av ombyggnaden, skriver kommunen, men i begränsad omfattning.

Renoveringen av bryggorna gör att man inte kommer att kunna ansöka om vinterbåtplats vid den inre delen av gästhamnen under den kommande vintersäsongen. I stället kommer ett begränsat antal vinterbåtplatser att finnas vid Skurvebryggorna.

Renoveringen planeras vara klar lagom till att båtsäsongen börjar nästa år.

ANNONS