Byggnad totalförstörd efter brand på Oslovägen

Flera enheter från både Strömstad, Tanum och Skee larmades under lördagen till en brand på Oslovägen i Strömstad. Till en början steg kraftig rök från byggnaden men det utvecklades snabbt till en full brand. Byggnaden, som ska varit en butik med lägenheter ovanför, är nu helt förstörd och eftersläckningsarbetet pågick till midnatt.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Både räddningstjänst, polis och ambulans larmades under lördagskvällen till en brand på Oslovägen i Strömstad efter att en byggnad börjat brinna.

Till en början bolmade vit rök från brandplatsen men elden tog sig snabbt och byggnaden hade snart lågor som slog upp genom taket.

Byggnaden ska enligt polisen ha varit en butik med lägenheter ovanför och uppskattats till omkring 120 kvadratmeter. Det är oklart om lägenheterna använts, men butiken ska inte ha bedrivit någon aktiv verksamhet enligt polisen.

På plats var styrkor från både Strömstad, Skee och Tanum. Brandmännen bekämpade branden med hjälp av både brandstege från luften och med vattenslangar på marken. Vad som orsakat branden är ännu okänt och inga kända personskador ska ha skett enligt polisen.

ANNONS

Rökdykare gick in i byggnaden

Polis var på plats för att bland annat hantera trafiken kring brandplatsen och vara brandmännen behjälpliga, även ambulans larmades men ingen personskador har rapporterats i samband med räddningsarbetet.

Enligt räddningstjänsten bekämpades branden fortfarande vid 20.00-tiden och rökdykare ska ha varit inne i byggnaden i ett initialt skede.

– Det finns en grävmaskin på plats som kan hjälpa till att lyfta bort bitar av taket för att underlätta släckningsarbetet om det skulle behövas, säger Lars Larsson, larm- och ledningsoperatör för räddningsregion Väst.

Larmet om branden kom till SOS Alarm strax efter klockan 18.00 och räddningstjänsten var kvar på brandplatsen fram till midnatt.

Enligt uppgifter till tidningen syns det vid 21-tiden inte längre några öppna lågor från brandplatsen och enligt räddningstjänst håller flera av enheterna på att avveckla sig från brandplatsen. Vid 23-tiden finns en enhet kvar på platsen som kommer övervaka branden fram till midnatt och därefter avsluta insatsen.

– Efter att de lyfte bort taket fick de släckt branden, så det var bevakning de två sista timmarna, säger Jörgen Bech, larmoperatör västra räddningsregionen.

Enligt polis rubriceras händelsen i nuläget som allmänfarlig ödeläggelse.

– Det är rimligt att tro att det kommer göras en teknisk undersökning, säger Stefan Gustafsson polisens presstalesperson.

ANNONS
ANNONS