Brand spred sig i höbalar

Vid 16.40-tiden kom ett larm om att det brann i flera höbalar i Vässby, strax utanför Strömstad.

ANNONS

Räddningstjänsten kallades till platsen för att släcka branden och var på plats med tre enheter strax innan klockan 17, enligt SOS Alarm.

Vid 17.15-tiden uppgav räddningstjänsten att de hade koll på branden och att det inte fanns någon risk för att elden skulle spridas. På långt håll syntes en rökpelare från brandplatsen.

När räddningstjänsten anlänt till platsen kunde de påbörja släckningen och meddelade kort därefter att de bedömde att det inte fanns någon risk för att branden skulle sprida sig. Men släckningen skulle ta lång tid. Vid 20-tiden var man fortfarande kvar på platsen. Vid 21.30-tiden började man avveckla för dagen, men branden var då inte helt släckt.

ANNONS

– Det brinner fortfarande lite i balarna, så vi ska komma tillbaka imorgon. Nu har man lämnat över till ägaren under natten, säger Fredrik Hjertén, larm och ledningsoperatör på räddningsregionen.

På söndagen åkte räddningstjänsten tillbaka för att lägga på ytterligare vatten på höbalarna och var klara vid 12.30-tiden. Hur branden uppstod är fortfarande oklart. Inga personskador ska ha uppstått i samband med händelsen.

ANNONS