Maj-Brith Johansson från Ed, Anita Hansson och Elsy Malm från Skee spelade kort innan dagens bingospel drog igång.
Maj-Brith Johansson från Ed, Anita Hansson och Elsy Malm från Skee spelade kort innan dagens bingospel drog igång.

Bingon viktig inkomstkälla för hockeyn

Varje söndag mellan maj och augusti spelas det bingo på Lionshov. Bingon är en stor inkomstkälla för Lions hockey klubb, utan bingon hade medlemsavgiften varit dyrare.

ANNONS
|

Leif Andersen och Rita Delbekk från Sarpsborg satt i bilen och väntade på att dagens spel skulle börja. De är trogna bingospelare och kommer till Lionshov varje söndag och har gjort så under flera år.

– Vi har faktiskt vunnit 20 000 kronor en gång. Då skakade jag så mycket att Leif fick springa in, minns Rita.

Längre bort på parkeringen satt Arne Isaksen från Halden tillsammans med familjen. De hade fällt upp campingstolarna och laddade inför dagens bingo.

– Vi är här mycket för att vi vill stötta Lions och har kommit hit i snart trettio år, säger Arne.

ANNONS

Elisabeth Lidberg är hockeyförälder i Lions och utropare under dagens bingospel. Hon gör sig redo för att ropa ut nummer, något hon ska göra i fyra timmar med en paus på tjugo minuter. Flera timmar innan bingon drar igång är många trogna spelare på plats för att försäkra sig om att få just sin plats på parkeringen eller i cafeterian. Kanske är det lite skrock inblandat, har man spelat vid samma bord i flera år vore det ju dumt att byta helt plötsligt en dag. Vad skulle hända om någon råkar sätta sig fel?

– Ja, då har vi sett att det blir lite turbulens, berättar Winnie Gundersen, en ansvarig förälder.

Maj-Brith Johansson från Ed, Anita Hansson och Elsy Malm från Skee hade intagit sina platser i cafeterian och passade på att spela kort innan bingon drog igång.

– Det är trevligt med bingo tycker vi, mycket för kamratskapet och det sociala.

I entrén säljs det bingobrickor, eller böcker som de kallas. Bilarna står parkerade och redo. Det märks att spelarna är veteraner i sammanhanget. Handdukar har hängts över bilfönstren för att det inte ska bli för svettigt vid bingobrickorna. Vissa har gjort sig en liten campingplats med bord och stolar. Får man bingo tutar man och då är det de två kontrollanternas jobb att springa till bilen och se till så det är rätt rad som vunnit.

ANNONS

När klockan slår tre är det dags. När Elisabeth Lidberg ropar upp den första siffran tystnar cafeterian. Kaffet sätts ned, sorlet dör ut och alla sitter med blicken ner i bingobrickan och med markeringspennan redo.

– 69. Sexa, nia.

Full koncentration. Efter ytterligare några nummer ropar någon bingo och direkt återupptas sorlet. Första vinnaren tar tacksamt emot 300 kronor och spelet fortsätter.

ANNONS