Personen ska ha kastat stolar omkring sig på socialkontoret i Strömstad. Nu åtalas hen vid Uddevalla tingsrätt.
Personen ska ha kastat stolar omkring sig på socialkontoret i Strömstad. Nu åtalas hen vid Uddevalla tingsrätt. Bild: Ronny B Nilsson

Åtalas för stolattack på socialkontor

En person i 50-årsåldern åtalas för att bland annat ha kastat en stol på en socialsekreterare i Strömstad, och ha försökt kasta en stol på en annan.

ANNONS
LocationStrömstad|

Personen som åtalas besökte i oktober förra året socialkontoret i Strömstad. Ett avslag på personens ansökan om ekonomiskt bistånd ska ha lett till sådan ilska att personen kastade en stol mot en kvinna på kontoret. Stolen träffade och orsakade blånad och smärta, enligt åtalet.

Därpå ska personen ha kastat ytterligare en stol mot socialsekreteraren som handlagt ansökan, men missat. Det ska ha skett i syfte att hämnas för avslaget, enligt åtalet.

Polisen har förhört personen i fråga, som förnekar brott. Men ett vittne på socialkontoret intygar att det gått till som framgår i åtalet.

Personen åtalas nu för misshandel, alternativ ofredande, av den första personen, samt försök till våld mot tjänsteman, alternativt ofredande, när det gäller den andra.

ANNONS
ANNONS