Åtalas för att ha bitit annan man i ansiktet

En man i övre tonåren tröttnade på hur en annan man behandlade två tjejer en aprilnatt i Strömstad. Men när han gick emellan ska något helt oväntat och vansinnigt ha inträffat.
– Då började han bita mig i ansiktet.

ANNONS
LocationStrömstad||

Det hela ska ha utspelat sig en lördagsnatt när uteställena och den vanliga anstormningen till gatuköken slagit till. Tonåringen hade nyligen köpt kebab och hörde hur någon skrek på två tjejer. En man i 25-årsåldern ska ha kallat den ena tjejen för flera grova saker.

Tonåringen reagerade då genom att säga att han inte tyckte att tjejen förtjänade att behandlas på det viset. En kommentar som den aggressiva mannen inte verkar ha tyckt om. Plötsligt ska han ha greppat tag i tonåringens huvud och bitit honom i ansiktet.

Blödande sår

Enligt tonåringen ska det ha tagit fem till tio sekunder innan han lyckades brotta sig loss från mannens grepp. Bettet lämnade kvar ett blödande sår på tonåringens kind och han fick även andra sår i ansiktet som troligen härstammade från mannens grepp.

ANNONS

Strax efteråt ska den misstänka mannen ha sprungit ifrån platsen. Men en kompis till tonåringen gick efter för att få en förklaring, vilket verkar ha varit ännu en kommentar som inte gick hem hos mannen. Kompisen ska ha fått ett knytnävsslag som ledde till en blödande näsa.

Mannen försvann sedan från platsen men med hjälp av flera vittnen kunde en man i 25-årsåldern identifieras och polisen besökte honom under söndagsmorgonen. Han har nekat till brott men åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt.

Misstänks för flera inbrott

Samma man häktades i början av juli misstänkt för flera inbrott i Strömstad.

– Det är grannar till honom som blivit utsatta. Han påträffades på mer eller mindre bar gärning, säger åklagare Johanna Maxson.

LÄS MER:Häktad för inbrott på sin egen gata

Mannen misstänks ha tagit sig in hos tre grannar för att stjäla och brottsrubriceringen står som grov stöld.

Sedan tidigare står han även åtalad för en grov misshandel i Grebbestad i höstas. Han och en annan man misstänks ha knackat på hos en man i 50-årsåldern mitt i natten för att sedan slita ut honom från bostaden och utdela både sparkar och slag mot mannen.

Mannen nekar till brott men rättegång väntar för samtliga brottsmisstankar.

ANNONS