Robert Sjöholm, vd för Heartbeat som vaccinerar på Tanum shoppingcenter.
Robert Sjöholm, vd för Heartbeat som vaccinerar på Tanum shoppingcenter. Bild: Thomas Bennelind

Alla över 18 år kan nu boka tid för vaccin

Västra Götalandsregionen meddelar att det från och med onsdag 30 juni är möjligt för de över 18 år att boka tid för vaccination mot covid-19.

ANNONS
LocationStrömstad|
|

Heartbeat som vaccinerar i Tanum shoppingcenter meddelade under måndagen att det från och med onsdag 30 juni klockan 08 är möjligt för alla som är över 18 år att boka tid för vaccination.

Robert Sjöholm, koncernchef för Heartbeat HLR, säger till tidningen att de precis fick beskedet från VGR.

Just nu är det de som är födda 1981 eller tidigare som prioriteras, men från onsdag så gav Västra Götalandsregionen besked att det är fritt fram för alla över 18 år att boka tid för vaccination i regionen.

”Observera att du måste ha fyllt 18 år vid vaccinationstillfället”, skriver regionen i ett pressmeddelande.

ANNONS

Regionen skriver att flera vaccinatörer har märkt av ett minskat tryck och därför går man nu snabbare ner i åldersgrupperna.

– Vi valde mellan att dutta vidare med ett par åldersgrupper åt gången eller att ta i rejält. Då valde vi att ta i rejält, säger Kristine Rygge, vaccinsamordnare i Västra Götalandsregionen till Bohusläningen.

– Även om vi gör detta betyder inte det att vi har fått fler vaccindoser. Vi tror fortfarande att alla över 18 år kommer ha fått sin första vaccindos först i mitten av september, säger Kristine Rygge.

Över en miljon vaccindoser har delats ut, och vecka 27 kommer över 72 000 vaccindoser att skickas ut till de som ska få sin första dos vaccin i Västra Götaland.

Kronans apotek i Strömstad öppnar också upp för 18-åringar på onsdag 30 juni. När veckan är slut är man uppe i ungefär 2 000 vaccinationer, berättar apotekschef Camilla Joutsimäki.

ANNONS