Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
FÖRVÄNTANSFULL. Anna Sjöö ser fram emot en sommar som hallåa på TV4.

Strömstadsbo knep tv-jobbet

Anna Sjöö från Strömstad är TV4-gruppens nya sommar- hallåa. Efter en lång uttagningsprocess blev hon utvald till att figurera i teverutan under sommaren.

Anna Sjöö studerar teveproduktion i Stockholm. Hon har alltid tyckt om att skriva och berätta, tidigare har hon sysslat mycket med teater och arbetat som konferencier. Hon var en av många som sökte till TV4 för att arbeta som sommarhallåa. Endast en av de sökande blev utvald och det var hon.

– Det är svårt att svara på varför, jag är självkritisk. Men jag pluggar ju teveproduktion och har ett naturligt språk framför kameran, menar hon.

Anna Sjöö berättar om uttagningsprocessen och säger att hon fick spela in olika videor där hon presenterade program. Tillsammans med en grupp andra gick hon sedan igenom ett flertal uttagningar för att slutligen bli utvald. Anna berättar att hon är glad och nervös inför sommarens arbete.

– Som hallåa är man själv i ett bås, sköter all teknik ensam. Jag bandar mig själv, sköter grafiken och skriver eget manus, säger hon.

Anna Sjöö berättar att hon känner sig trygg gällande själva presentationsbiten, hon är van vid att stå framför en publik och vara presentatör. Den biten har de arbetat mycket med på hennes utbildning. Hon menar att rollen därför är bekant. Den tekniska biten är däremot något nytt för henne som hon menar att hon måste sätta sig in i.

– Jag är kass på teknik så jag är lite nojig över den biten. Men jag kommer att lära mig, säger hon.

Anna Sjöö berättar att hon ser mycket fram emot sommarens upplevelse. Just nu håller hon på att lära känna lokalerna och personalen som arbetar på TV4. Snart ska hon upp i sändning för första gången.

– Jag ser fram emot hela upplevelsen. Jag ser fram emot att kunna stå live inför en stor publik och inte pissa på mig.

Under sommaren kommer hon att få arbeta med många olika uppdrag. Hon kommer bland annat att jobba med Sommarkrysset och där intervjua en hel del kända ansikten.

– Förutom Sommarkrysset så arbetar jag med att presentera programmen som går på tablån. Första gången ska jag presentera Halv åtta hos mig och Beck, bland annat, berättar hon.

Anna Sjöö menar att hon håller framtidsplanerna öppna men berättar att hon gärna producerar eget material och arbetar som hallåa.

– Jag fortsätter gärna arbeta som hallåa även i framtiden, det passar mig, säger Anna Sjöö.