Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Strömstad Mat ligger i gallerian på Lilla Oslovägen. Bild: Jakob Simonson
Strömstad Mat ligger i gallerian på Lilla Oslovägen. Bild: Jakob Simonson

Willys ersätter Strömstad Mat i Gallerian

Livsmedelsbutiken Strömstad Mat i Gallerian kommer att byta skepnad till en Willys-butik. Det är ägaren Axfood som väljer att stöpa om butiken.

Den nya Willysbutiken kommer att öppna i Strömstad Galleria i slutet av 2019.

LÄS MER: Willys till Gallerian - plus ny stor butik

– Strömstad är en intressant ort för oss, inte minst på grund av det stora antalet besökare under sommarhalvåret. Här finns det stor potential för ett koncept som Willys, med ett brett sortiment och låga priser, och vi tror att vår butik kommer att vara ett välkommet inslag för både boende och besökare i Strömstad, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Alla tillsvidareanställda medarbetare i Strömstad Mat erbjuds fortsatt anställning i Willys-butiken. Vissa roller och arbetsuppgifter kommer dock att förändras eller försvinna på grund av konceptbytet.

Strömstad Mat har funnits på Strömstad Galleria sedan gallerian öppnade sommaren 2015. Butiken ägdes från börja av Eurocash-koncernen, som sedan köptes upp av Axfood i januari 2017. Axfood är ägare till Willys, så det handlar alltså inte om en försäljning av Strömstad Mat, bara en ändring av konceptet och utformning av butiken.

Texten uppdateras under dagen.