Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Barbro Nilsson (arkivbild). Bild: Marita Adamsson
Barbro Nilsson (arkivbild). Bild: Marita Adamsson

Vill att Ronden omedelbart ska tillbaka

I morgon, torsdag, är det kommunfullmäktigemöte i Strömstad. Då ska bland annat Barbro Nilssons medborgarförslag om Ronden tas upp.

Vid torsdagens kommunfullmäktigemöte kommer det att bli budgetdebatt där samtliga partier ska medverka.

Men vid sidan av den debatten kommer flera inkomna medborgarförslag att tas upp – bland annat Barbro Nilssons förslag om att kommunen ska medverka till att sjukresorna med Ronden omedelbart ska återinsättas.

Sjukreselinjen Ronden 6, som gick mellan Strömstad, Uddevalla och Näl, las ner i december förra året. Ännu har man inte infört den anropsstyrda trafiken som enligt planen skulle ersätta Ronden.

"Det är skandal att människor – sjuka – ska vara beroende av att någon kan köra dem till respektive sjukhus, vänta där, vilket kan ta lång tid, innan återresan hem", skriver Barbro Nilsson i förslaget.

Hon ställer också frågan om vad Strömstads sjukvårdspolitiker egentligen gör i frågan.

"Vad gör våra sjukvårdspolitiker mer än att kvittera ut arvoden, då de sitter i Västra Götalandsregionen, där de ska föra vår talan och se till att vi får vård och sjukvård på lika villkor?"

Som Strömstads Tidning berättade den 4 september efterlyser även kommunstyrelsens ordförande Kent Hansson (S) svar från regionen om hur man avser att ersätta den redan nedlagda Ronden.

Det råder fortfarande coronarestriktioner och kommunen uppmanar intresserade invånare att undvika att besöka mötet och i stället följa den digitala sändningen hemifrån.