Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det går inte att komma närmare än 200 meter från branden på grund av explosionsrisk. Bild: Marita Adamsson
Det går inte att komma närmare än 200 meter från branden på grund av explosionsrisk. Bild: Marita Adamsson

Verkstad med gasoltuber i brand – område spärrades av

Räddningstjänsten larmades under onsdagen om en pågående brand i en byggnad vid Hällestrandsområdet. Det var en verkstad som då var helt övertänd och som fick brinna ner till grunden. Byggnaden innehöll gasoltuber och ett område på 200 meter fick spärras av runt platsen. Ingen person skadades i samband med branden.

Larmet om en pågående brand sydväst om Hällestrand i Strömstads kommun kom till SOS Alarm klockan 16.13.

Enligt SOS var det en fristående verkstad som av okänd anledning börjat brinna.

– Byggnaden är helt övertänd och kommer inte att kunna räddas. I denna verkstad finns det uppgifter om att det ska befinna sig bland annat gasoltuber, sa Ola Nilsson, teamledare på SOS alarm.

Räddningstjänsten var på plats med åtta enheter och fokuserade på att skydda intilliggande byggnader. Enligt polisen spärrades även ett området av runt branden på grund av explosionsrisk.

– Vi har spärrat av ett område på 200 meter runt den här byggnaden i och med att det finns gasoltuber inuti, sa Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt uppgifter till polisen fanns en lägenhet ovanpå verkstaden men inga personer befann sig i byggnaden i samband med branden.

Strax innan klockan 19.00 hade polis lämnat platsen men brandmännens arbete fortsatte. En grävmaskin togs till platsen för att kunna lyfta undan material och komma åt att släcka ordentligt.

Drygt en timme senare hade majoriteten av brandmännen lämnat platsen. En enhet stannade för bevakning och eftersläckningsarbete.

Misstanken är att branden startat i verkstadens skorsten och det finns enligt polis ingen misstanke om brott.