Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hans-Robert Hansson (L) efterlyste fontänen i Strömsvattnet. Bild: Thomas Bennelind
Hans-Robert Hansson (L) efterlyste fontänen i Strömsvattnet. Bild: Thomas Bennelind

Vart tog fontänen i Strömsvattnet vägen?

Är det någon som saknar den höga fontänen mitt i Strömsvattnet utanför vattenverket? Det gör i alla fall Hans-Robert Hansson, liberal ledamot i fullmäktige.

Vid senaste kommunfullmäktigemötet ställde han en fråga om fontänen till tekniska nämndens ordförande Ulf Gustafsson (S).

Hans-Robert Hansson har forskat i fontänens öde och kunde berätta att den togs bort för några år sedan för att renoveras, att renoveringen är klar men att fontänen inte monterats i sjön igen därför att driften hittills legat på tekniskas taxekollektiv, vilket anses formellt fel. Fontändriften bör vara skattefinansierad.

– När sätts den upp igen, med rätt finansiering? undrade Hans-Robert Hansson.

Ulf Gustafsson förklarade att han – ny ordförande i nämnden efter valet – inte funnit något i protokollen om fontänen och att nämnden inte diskuterat frågan.

– Jag visste inte att den fanns och jag kan inte svara, sade han.

Men han lyfte också frågan om vilken energiförbrukning fontänen har.

– Jag har fått fram att den ligger på cirka 40 000 för en sommar. Man borde undersöka ett energieffektivt sätt att driva den, ansåg han.

– Jag tog upp frågan när jag var ledamot i tekniska. Det har tydligen inte kommit med i protokollen. Bra om ni undersöker vad som hänt. Jag skulle gärna vilja ha ett svar till våren om fontänen ska starta i sommar, sade Hans-Robert Hansson.

– Den ska ju inte ligga i ett förråd. Antingen får vi använda den eller sälja den, ansåg han.