Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Johan Nilsson/TT

Vansinnesfärd på E6 - man körde på polisbil

En man i Strömstad åtalas nu på flera punkter efter att bland annat ha kört på en polisbil. Mannen erkänner delar av åtalspunkterna.

Med passagerare i bilen ska mannen i januari i år bland annat ha kört på en polisbil med två poliser i, överstigit hastighetsbegränsningen, , inte stannat vid en stoppskylt och kört på fel sida genom en rondell. Delar av detta ska ha inträffat på E6 i Strömstad. Enligt åtalet har han på så sätt inte tagit hänsyn till andra människors liv och misstänks därför för grov vårdslöshet i trafiken.

Den åtalade mannen som är i 50-årsåldern misstänks även för flertalet andra brott som ska ha skett under samma dag. Bland åtalspunkterna finns olovlig körning då han ska ha kört personbilen utan giltigt körkort.

Mannen misstänks även för försök till grov misshandel då han ska ha kört på en stillastående bil med två personer i bilen. Enligt analys ska mannen också ha haft droger i kroppen i form av hasch, amfetamin och alprazolam och därför står han även åtalad för ringa narkotikabrott och rattfylleri.

Mannen erkänner brotten olovlig körning och ringa narkotikabrott men nekar till övriga brott.