Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kön till Kosterbåten i tisdags. Bild: Hannah Palmhagen
Kön till Kosterbåten i tisdags. Bild: Hannah Palmhagen

Västtrafik: "Håll avstånd och visa hänsyn"

Västtrafiks presschef säger att företaget gör allt för att minska trängseln i köer och ombord på Kosterbåtarna. – Men alla har också ett eget ansvar.

När turisterna nu börjat komma till Strömstad finns det vissa platser där det riskerar att bli trängsel. Kön till Kosterbåtarna, som vid tillfällen ringla över hela torget ända ner till Pressbyrån, är en sådan plats och i tisdags rapporterade Strömstads Tidning om att det blev en del trängsel i kön.

LÄS MER: Trängsel i kön till Kosterbåten

Västtrafiks presschef Mette Ramquist skriver i mejl till tidningen att hon har förståelse för oron.

– Vi har förståelse för att det finns en oro bland de som bor i skärgården. Vi har under våren arbetat aktivt med att hitta lösningar för att minska trängsel i trafiken och på knutpunkter, bland annat färjelägen.

Vad gör ni för att undvika att det blir trängsel till båtarna?

– Gällande färjelägena på Strömstad och Koster har vi arbetat tätt tillsammans med Koster Marin för att hitta lösningar på hur vi stöttar, informerar och påminner kunderna om att hålla avstånd till varandra. Åtgärder som har införts är kö-system, markeringar och information.

– Under de senaste veckorna har vi på Västtrafik även tagit fram ett koncept för färjelägen som vi under midsommarhelgen testkörde. Upplägg, tips och trix från detta tar vi med oss som input till hur vi ytterligare kan förbättra kösystemet och förmå våra resenärer att hålla gott avstånd till varandra även på färjeläget i Strömstad, och Koster Västra Bryggan. De åtgärder som är införda kommer vi alltså att skruva vidare på nu.

Antalet resenärer ombord på båtarna har också begränsats.

– När det är fullt signalerar ombordpersonalen att inga fler kan gå ombord. På grund av situationen tar vi inte heller emot gruppresor längre. Om det är många som vill resa kommer vi sätta in mer trafik och förstärka med extra avgångar.

Hon vill också passa på att påminna alla resenärer om att man har ett eget ansvar.

– Vi gör allt vi kan för att minska trängseln i köer och ombord, men vill också påminna resenärerna om att alla har ett eget ansvar för att minska smittspridningen i samhället. Därför ber vi resenärer överväga om de kan avstå från att resa. Om man reser, håll avstånd och visa hänsyn till varandra.