Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Vägg blåste ner över bil vid Svinesund

De hårda vindarna har börjat komma in över norra Bohuslän. En bil fick lätta skador när en vägg blåste ner över den vid Svinesunds handelsområde.

Väggen blåste sönder vid Svinesunds handelsområde mellan Maximat och Gottebiten under söndagen. Ingen person blev skadad, men en bil som stod parkerad bredvid fick lätta skador, berättar Johan Törnblom som befann sig på platsen och skickade bilder till Strömstads Tidning.

SMHI har utfärdat en varning för stormbyar längs Västkusten, från söndag middag och natt mot måndag. Det blir syd- eller sydvästlig vind, i södra delen med byvindar på 25–27 sekundmeter och i norra delen av området mycket hårda vindbyar 21–24 sekundmeter.

Redan på lördagen gick SMHI ut med en klass 2-varning för Västra Götaland om stormbyar och vid lunchtid på söndagen hade det börjat blåsa rejält i landets södra delar. Förutom i Västra Götaland varnar SMHI för storm i Halland, Skåne och på Öland och Gotland.

SMHI varnar också för att vattenståndet på västkusten stiger. Även i övriga delar av Götaland blir det mycket hårda vindbyar.

Strömstads kommun skriver på sin hemsida: En klass 2-varning kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Håll dig uppdaterad via din kommun, berörda myndigheter och media. Undvik helst att ge dig ut när det blåser som mest. Väderläget kan du följa via SMHI.

De kraftiga vindarna kan orsaka problem i trafiken. Följ läget hos Trafikverket, var ute i god tid och undvik att ge dig ut i trafiken när det blåser som mest.

Danska medier rapporterade vid 12-tiden på söndagen om hur våldsam blåst nu drog in över landet.

I Nørre Vorupør i nodvästra Danmark kom larm om att en 41-årig kvinna och hennes 8-årige son spolats i havet från en pir, enligt Danmarks Radio. Räddningstjänst kunde ta upp dem båda ur vattnet, men en ur manskapet skadades under arbetet och har förts till sjukhus.

– Gå inte ut på pirer eller vågbrytare, uppmanar polisen Henrik Nielsen i en intervju med Danmarks Radio.

Den uppmaningen bör även gälla på svenska västkusten.