Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Hotet mot en i personalen på Skee skola gör att man valt att låsa dörrarna. Bild: Jakob Simonson

Upprepade rasistiska hot i Skee

Det hot som lämnades inne på skolan tidigare i veckan är inte det enda som framförts. Anders Kristensson vid polisen har fått in sju anmälningar om hot i Skee det senaste året.

Strömstads Tidning rapporterade i mars förra året om rasistiska hot mot personal i Skee skola och på förskolan i Skee. Den här veckan har ytterligare ett hot framförts, också det mot en i skolans personal.

LÄS MER: Nytt rasistiskt hot mot skolpersonal

Enligt uppgifter till tidningen handlar det om ett dödshot i form av ett papper med ett meddelande som satts upp inne på skolan.

Men det finns alltså fler hot anmälda från Skee under året som gått. Under 2019 har polisen fått in sju anmälningar om hot som förmedlats via lappar i Skee. Polisens förundersökningsledare Anders Kristensson vill inte berätta mer än så utan hänvisar till förundersökningssekretess.

– Men min bedömning är att fallen hänger ihop, säger han.

Har alla hoten någon form av rasistiskt eller främlingsfientligt inslag?

– Det går jag inte in på. Det är förundersökningssekretess.

I våras, när hoten riktade sig mot personal på förskolan i Skee, satte kommunen in väktare på området. Det blir dock inte aktuellt den här gången – förvaltningschef Nicklas Faritzon menar att skalskyddet på Skee skola är tillräckligt.

– Vi har ett utbyggt skalskydd på skolan med elektroniska lås, så vi kan kontrollera vilka som kommer och går.

Kan du bekräfta uppgiften att det hot som nu kommit har lämnnats inne på skolan?

– Ja, det stämmer, det har hittats inne på skolan.

Dörrarna på skolan låstes i onsdags, och är fortsatt låsta på fredagen.

– Jag har en dialog med kommunens säkerhetssamordnare och polisen, och vi kommer att göra en bedömning om dörrarna fortsatt ska vara låsta, säger Nicklas Faritzon.