Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Arkiv

Ung man döms för grovt utnyttjande av barn

En man i övre tonåren bosatt i Strömstad döms för att sexuellt ha ofredat en tolvårig flicka samt utnyttjat henne för sexuell posering.

Enligt domen i Uddevalla tingsrätt har den unge mannen från december 2018 fått kontakt och chattat på internet med den tolvåriga flickan, bosatt på en annan ort i regionen. Vid ett flertal tillfällen har han förmått henne att ta kort och filmer på hennes nakna kropp och att posera sexuellt. Flickan förklarade för honom att hon inte mådde bra av att göra detta. Mannen hotade då med att han skulle skära sig eller ta livet av sig om han inte fick bilderna och filmerna.

Mannen har också skickat sexuella bilder på sig själv till flickan, vilket faller under åtalspunkten sexuellt ofredande.

I slutet av april fick hennes mamma reda på vad som hänt, med polisanmälan som följd.

Mannen har förnekat brott, då han hävdar att han trodde att flickan var född 2004. Tingsrätten menar dock att det är ställt utom rimligt tvivel att han vetat om flickans verkliga ålder sedan i februari 2019, och ändå fortsatte han få henne att skicka bilder och filmer av sexuell karaktär.

Han döms för grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och för sexuellt ofredande, till 65 timmars ungdomstjänst. Han ska även betala 40 000 kronor i skadestånd till flickan.