Tre män gripna efter däckstöld

Strax efter ett inbrott utanför Strömstad greps tre män. Två dagar senare släpptes de på fri fot men är fortfarande misstänkta för brottet.

ANNONS
LocationHogdal||

Det var under torsdagseftermiddagen som polisen fick ett larm om inbrott i en redskapsbod i närheten av Hogdal.

Enligt anmälaren hade männen varit på platsen tidigare för att reka och nu gått till handling. Gärningspersonerna gick inte in i bostaden utan rörde sig i uthuset och i en båt som stod vid platsen. Strax efter klockan 17 lämnade de platsen i en utlandsregistrerad bil. En halvtimme senare såg polisen ett fordon som stämde in på uppgifterna.

– De stoppar bilen och då finns det däck i bagageutrymmet. Männen som är mellan 30 och 35 år gamla grips, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

ANNONS

Två dagar senare släpptes männen, enligt Strömstadspolisens stationsbefäl Johan Hilding.

– Åklagaren valde att inte häkta dem så de släpptes i lördags. Det fanns ingen anledning att hålla dem frihetsberövade, säger han.

Johan Hilding är inte förvånad över åklagarens beslut.

– Det rörde sig om ett par däck och en fälg, det är ovanligt att folk blir anhållna för sådana brott men de är fortsatt misstänkta, säger han.

I fjol skedde ett flertal inbrott i affärslokaler i Strömstad och enligt Johan Hilding fälldes en person för stöld i en butik i Strömstads shoppingcenter. Men han menar att det inte går att se någon ökning av den typen av brott utan snarare tvärtom.

– Pandemin har gjort att mycket av det här har minskat. Men det sker av och till även om det var ett tag sedan.

ANNONS