Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Tre män gripna efter däckstöld

Strax efter ett inbrott utanför Strömstad greps tre män. Två dagar senare släpptes de på fri fot men är fortfarande misstänkta för brottet.

Det var under torsdagseftermiddagen som polisen fick ett larm om inbrott i en redskapsbod i närheten av Hogdal.

Enligt anmälaren hade männen varit på platsen tidigare för att reka och nu gått till handling. Gärningspersonerna gick inte in i bostaden utan rörde sig i uthuset och i en båt som stod vid platsen. Strax efter klockan 17 lämnade de platsen i en utlandsregistrerad bil. En halvtimme senare såg polisen ett fordon som stämde in på uppgifterna.

– De stoppar bilen och då finns det däck i bagageutrymmet. Männen som är mellan 30 och 35 år gamla grips, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Två dagar senare släpptes männen, enligt Strömstadspolisens stationsbefäl Johan Hilding.

– Åklagaren valde att inte häkta dem så de släpptes i lördags. Det fanns ingen anledning att hålla dem frihetsberövade, säger han.

Johan Hilding är inte förvånad över åklagarens beslut.

– Det rörde sig om ett par däck och en fälg, det är ovanligt att folk blir anhållna för sådana brott men de är fortsatt misstänkta, säger han.

I fjol skedde ett flertal inbrott i affärslokaler i Strömstad och enligt Johan Hilding fälldes en person för stöld i en butik i Strömstads shoppingcenter. Men han menar att det inte går att se någon ökning av den typen av brott utan snarare tvärtom.

– Pandemin har gjort att mycket av det här har minskat. Men det sker av och till även om det var ett tag sedan.