Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nu är det läge att hålla uppsikt i båthamnarna (båtarna på bilden har inte med artikeln att göra). Bild: Jakob Simonson

Tidig höst – tid för båtmotortjuvar

Flera kustsamhällen i norra Bohuslän har nu bekymmer med båtmotortjuvar. – Det är en känslig tid för det just nu, säger Martin Landberg, stationsbefäl vid polisen i Strömstad.

De senaste veckorna har det skett en rad båtmotorstölder i Strömstad och Tanum. Fem båtmotorer har rapporterats stulna vid Långebryggan på Rossö de senaste fyra veckorna. I helgen var det en båt och båtmotor som stals på Galtö. Och på tisdagen var det inbrott i en sjöbod på Resö.

– Det är en tid på året nu som är lite känslig. Folk åker från sina sommarstugor, men väntar ofta med att ta upp båten. Samtidigt är det mindre folk som rör sig i de här områdena och då blir det förstås tillfälle för tjuven, säger Martin Landberg, polisens stationsbefäl i Strömstad.

Hittills i år kan dock corona­pandemin och de stängda gränserna ha bidragit till en minskning av antalet båtmotorstölder. Statistik från Brottsförebyggande rådet visar att den typen av stölder minskat med 31 procent i hela landet mellan januari och april i år, jämfört med samma period förra året.