Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Svensk butikspersonal får inte leverera varor

Svenska butiker erbjuder leveranser till sina norska kunder, men den norska tullen och polismyndigheten avråder detta. De har meddelat att detta inte är tillåtet och att det kommer leda till 14 dagars karantän för alla som korsar riksgränsen, skriver Halden Arbeiderblad, HA.

Svenska handelspersoner som korsar riksgränsen för att leverera varor till Norge kan bli ålagd till 14 dagars karantän innan vederbörande får resa hem till Sverige igen, det uppger de båda myndigheterna i ett pressmeddelande.

De understryker också att det vid dessa tillfällen kommer att läggas tullavgift från första kronan, då handelspersonen räknas som en kommersiell aktör.

Halden Arbeiderblad skrev om en svensk butik som hade lagt ut följande meddelande på Facebook:

"Vi levererar även varor till gränsen till våra norska kunder. Bara att ringa. Polisen på gränsen har gett klartecken. Minsta ordervärde 200 kr".

Men nu tar butiken tillbaka erbjudande., uppger HA.

I pressmeddelandet uppmanas norska invånare till att använda sitt sunda förnuft och respektera regelverket och följa råden från folkhälsomyndigheten.

De understryker också att oavsett hur leveranserna hanteras, kommer någon part att bli ålagd karantän.

En norsk medborgare som hämtar varor i Sverige, blir ålagd 14 dagers karantän när de återvänder till Norge, medan en svensk handelsperson som levererar varor till Norge, kommer åläggas 14 dagers karantän innan hen får resa tillbaka hem till Sverige.