Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Strömstadskvinna dömd för ringa vapenbrott

En kvinna i Strömstad har dömts för en rad brott i Bohuslän och Dalsland. Bland annat hade hon vid ett tillfälle flera knivar och en pepparsprej i en bil.

Samtliga brott kvinnan – som är hemmahörande i Strömstad – har dömts för är begångna under 2017 och 2018. Hon döms för fyra fall av ringa narkotika brott och fyra fall av rattfylleri, som i samtliga fall kan kopplas samman med kvinnans återkommande användning av amfetamin.

I samma dom åker hon också dit för två andra trafikbrott. Då handlar det om två fall av olovlig körning och ett fall av vårdslöshet i trafik.

Bil med farliga föremål

Flera brott och brottsmisstankar är kopplade till ett och samma tillfälle när hon befann sig i en lånad bil i Dalsland. I bilen återfann polisen tre knivar, en batong och en pepparsprej.

Två av knivarna kan sägas vara kvinnans egna men rätten konstaterar att den tredje kniven, batongen och pepparsprejen inte är hennes, men att hon har varit oaktsam och inte kontrollerat den stökiga bilen, eftersom hon ska ha lånat bilen av en person hon visste var kriminellt belastad.

Döms för oaktsamhet

På grund av oaktsamhet döms hon därför också för den tredje kniven och batongen för brott mot lagen beträffande knivar och andra farliga föremål, samt för ringa vapenbrott gällande pepparsprejen.

Hon frikänns trots detta för ett fall av ringa narkotikabrott. Brottsmisstankarna var kopplade till tillfället i bilen då polisen dessutom fann en ringa mängd narkotika gömd mellan sätena. Motiveringen är att hon inte tros ha känt till narkotikan i den stökiga bilen och därför inte handlat uppsåtligen, något som krävs för att bli dömd för narkotikabrott.

Kvinnan döms till villkorlig dom och får dagsböter som motsvarar totalt 8800 kronor.