Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Strömstad klättrar hela 89 placeringar i Svenskt näringslivs rankning - den största förbättringen bland alla Sveriges kommuner. Bild: Jakob Simonson

Strömstad är årets raket i företagsrankning

Strömstads kommun klättrar hela 89 placeringar i Svenskt näringslivs rankning av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Det är den största förbättringen i hela landet.
- En imponerande förbättring i Strömstad, säger Anton Oskarsson, Svenskt näringsliv.

Rankningen, som presenterades i dag, bygger på resultatet från den årliga enkätundersökningen där företagare får ge sin syn på företagsklimatet i sin kommun.

- Historiskt har inte kommunerna i Bohuslän eller Dalsland rosat marknaden i vår undersökning. Men under de senaste åren har vi kunnat se stora förbättringar, säger Anton Oskarsson på Svenskt näringsliv i Västra Götaland i ett pressmeddelande.

Läs mer: Hans Friberg: "Fantastiska siffror"

Strömstad klättrar 89 placeringar i rankningen till plats 106. Det är årets största förbättring bland alla Sveriges kommuner.

- En imponerande förbättring i Strömstad. Det går bra för många företag och det känns som att kommunen börjat prioritera och leverera resultat i arbetet med företagsklimatet, säger Anton Oskarsson.

Även Tanum fortsätter klättra i årets undersökning, med 26 placeringar jämfört med 2017 placerar sig kommunen som nummer 143 i landet.

- Tanum har gjort en imponerande resa under de senaste åren och fortsätter öka. Jag hoppas man ser resultatet som en extra motivation att lägga i ytterligare en växel i arbetet med det lokala företagsklimatet. Det finns potential att nå högre än så här, säger Anton Oskarsson.

Årets etta i rankningen är för elfte året i rad Solna. Bäst i Västra Götalandsregionen är i år Partille.