Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stopp i tågtrafiken på grund av vädret

SMHI varnar på söndagen för mycket hårda vindbyar och det är stopp i tågtrafiken mellan Strömstad och Göteborg. Tidigare under söndagen trodde Trafikverket att problemet skulle lösa sig under dagen men på eftermiddagen kom beskedet att tågstoppet varar dygnet ut.

Orsaken till stoppet är ovädret, till en början de starka vindarna och höga vattenflöden. Runt lunchtid på söndagen upptäcktes nedfallna träd mellan Strömstad och Munkedal som gör att tågen är fortsatt inställda. De inställda tågen ersätts med bussar enligt Trafikverket.

SMHI har också gått ut med en klass ett varning för mycket hårda vindbyar som gäller för hela söndagen längs med Bohuskusten. Vinden kan innebära problem för höga fordon och enstaka grenar och träd kan knäckas. Mycket hårda vindbyar räknas som mellan 21 meter i sekunden upp till 25 meter i sekunden.

Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca, berättar att Måseskär har haft 25 meter per sekund i vindbyarna, vilket innebär storm, medan Väderöarna och Nordkoster ligger strax under på 24 respektive 22 meter per sekund.

– Kulmen väntas nås någon gång under eftermiddagen och blåsigast kommer det troligast att vara utmed södra delen av Bohuslän, säger han.

De hårda vindarna gör också att Trafikverket varnar trafikanter som kör på E6 över Svinesundsbron.

På väg 176 låg det ett träd på vägen mellan Båleröd och Dafter på förmiddagen. Ett träd blockerade även väg 1040, vid Nordby vid lunch.