Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rekonstruktionen avslutad. Stampen äger bland annat Strömstads Tidning.

Stampens rekonstruktion avslutad

Stampen och Stampens banker har nått en så kallad principöverenskommelse om en fortsatt finansiering.

Vid lunchtid kom beskedet om att Stampen och bankerna är överens. Dessutom har ansökningen om utträde ur företagsrekonstruktion behandlats. Stampen äger förutom Strömstads Tidning även tidningar som Bohusläningen och Göteborgs-Posten.

Det är kommunikationschefen Hampus Knutsson som gått ut med informationen. Eftersom rekonstruktionen har godkänts i tingsrätter och bolag är den därmed avslutad och nu ska avtal skrivas och en kreditprövning göras.

– Jag är glad att vi och våra banker har en samsyn kring de stora frågorna i ett kommande bankavtal. Överenskommelsen ger oss förutsättningar att nå en efterlängtad finansiell stabilitet. Nu kan vi gå vidare med det sista kvarvarande steget i vår process att stärka balansräkningen, att slutföra den planerade nyemissionen, säger Stampens koncernchef Martin Alsander.

Härnäst får fordringsägarna ett formellt brev. Det kommer ut i dagarna.

I brevet kommer rekonstruktören konstatera att rekonstruktionens syfte har uppnåtts, att koncernen har goda förutsättningar för en livskraftig verksamhet framåt och att återgång till normala betalningsrutiner sker inom kort.