Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trots hårda vindar i lördags tog kaptenen beslutet att genomföra resan Strömstad-Sandefjord på kvällen med Color Hybrid (Arkivbild). Bild: Thomas Bennelind
Trots hårda vindar i lördags tog kaptenen beslutet att genomföra resan Strömstad-Sandefjord på kvällen med Color Hybrid (Arkivbild). Bild: Thomas Bennelind

Stökigt ombord när färjan trotsade ovädret

En fyrabarnsfamilj fick ångra att de följde med på Color Lines tur från Strömstad till Sandefjord i lördags.

Det blåste hårt i lördags. Fjord Line bestämde sig för att ställa in sina turer på eftermiddagen. Men Color Line trotsade vädret och gick ut med Color Hybrid ändå på lördagskvällen – vilket en småbarnsfamilj från Grimstad fick lida för, enligt en artikel i Halden Arbeiderblad.

Familjen reste med färjan från Strömstad klockan 20 i lördags. De tänkte inte så mycket på väderförhållandena.

– De brukar ju ställa in vid dåligt väder och stark vind, säger Lars Erik Nettum, pappan i familjen, till den norska tidningen.

När färjan gick ut på öppet hav gick vågorna höga och alla fyra i familjen blev sjösjuka. Och i restaurangen, där familjen satt, blev det kaos.

– Minsta pojken kastades över ett bord, medan frun rullade runt på golvet över flickan som hon försökte beskydda, säger Lars Erik Nettum.

Sonen, 1,5 år, fick märken i pannan och ett blått öga, samt en rejäl smäll i huvudet. Dottern, 8 månader, gick det bättre med. Mamman svimmade sedan i bilen på väg från färjan i Sandefjord.

Helge Otto Mathisen, kommunikationschef vid Color Line, säger till tidningen att det är kaptenen som tar beslut om färjan ska avgå.

– Color Hybrid är ett stort skepp som tål en del hög sjö. Men om några har uppfattat det som obehagligt i går (lördag), så är det fullt förståeligt, säger han till HA.

Color Line ska ta kontakt med familjen under måndagen.