Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

SÅNG OCH MUSIK. Specialskrivna texter och en del annat väntar. På dragspel Victoria Erixon Tyft, sjungande Ulf Karle och Helen Matsson, i bakgrunden skymtar solisten Nina Markendahl.

Snart är festkvällen inne för STNB-revy

I dag är det da´n före da´n före galada´n. På lördag slås Skageracks dörrar upp för Strömstads Tidnings 150-årskalas.

Maten serveras klockan 19, men redan klockan 18 kan man gå uppför röda mattan för mingel och fotografering. Nu blir det litet Hänt-i-veckan-stil för STNB.

I tisdags var det genrep för Ulf Karles jubileumsshow och tidningen fick en liten smygtitt. Fast bara liten, hur ensemblen föreställer sig våra morgonmöten eller hur allas vår Doris agerar som reporter har vi inte fått veta. Inte än.

Men glitter och feststass kan vi utlova, liksom specialskrivna sångtexter och gott humör. Men det här stannar inte vid blott och bart underhållning.

När Ulf Karle bytt galastassen mot mera ledig arbetsklädsel och tar ett andetag inför finslipningen av tajmning och andra detaljer kallar han kvällens konceptet "infotainment". Alltså entertainment i kombination med information. Underhållning med inslag av allvar.

I den guldfärgade soffan ska nämligen gäster ta plats för att i samtal med Karle berätta och svara på frågor, med tidningen och tidningens betydelse som röd tråd. Bland dem han kommer att tala med finns Ulf Hansson från museet och kommunalrådet Peter Dafteryd. Och så tidningsfolk, förstås. Nolhôtten finns också på plats, både i ensemblen och i soffan.

Men Ulf Karle tänker ge sig ut i publikhavet också, bland prenumeranter som får tycka till och ställa frågor. Så har ni funderingar kan det vara dags att formulera dem nu.

– Det är roligt att föra samtal och få fram saker och tankar. Jag gjorde det i Carl Axe´lls jubileumsshow och det skapade en särskild stämning och djup, säger han.

Den här samtalsdelen kan han inte repetera. Den blir mer av direktsändning. Men resten börjar sitta nu.

Jag undrar hur det har varit att jobba med en show på det här temat och han ser precis ut som infotainment: litet tankfull och mycket glad och nöjd.

– Det har varit jätteroligt. Jag har lärt mig mycket, inte bara om tidningen utan också om Strömstad. Och jag har träffat folk jag inte brukar träffa annars.