Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Jakob Simonson
Bild: Jakob Simonson

Smittspridningen har fördubblats i Strömstad

42 konstaterade fall av covid-19 sedan pandemin startade innebär att Strömstad fortfarande har lägst antal fall i regionen. I Tanum har spridningen fortsatt öka, med 14 fall senaste veckan.

Västra Götalandsregionen offentliggjorde på torsdagen sin översikt över antal smittade i covid-19.

Bland alla kommuner i regionen har Strömstad fortfarande, i absoluta tal, minst antal coronafall sedan pandemin började. Men spridningen har ökat i Strömstad och förra veckan testade dubbelt så många Strömstadsbor positivt jämfört med veckan innan – sex nya fall vecka 32. Därmed har Strömstad haft totalt 42 konstaterade fall av covid-19.

I Tanum har smittspridningen fortsatt öka den senaste veckan. 14 nya fall har konstaterats, bland personer bosatta i kommunen. Det är den nionde högsta ökningen i absoluta tal bland kommunens regioner.

Värst drabbade kommunen per capita i regionen är Töreboda, med 195 fall per 10 000 invånare. Men där har smittspridningen avstannat – man testade två nya positiva fall förra veckan. Och i Tibro, som haft näst högst smittspridning i regionen sedan starten var det bara en person som testade positivt vecka 32.

I flera andra kommuner har det varit noll fall senaste veckan: Gullsprång, Lilla Edet, Mariestad, Mellerud och Tidaholm.