Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här testar Bohuslinden patienter med misstänkt covid-19. Bild: Jakob Simonson

Smittspridningen fördubblad i Strömstad

Nu har Strömstads kommun näst högst coronaspridning per capita i Västra Götalandsregionen. Tanum låg däremot på noll fall förra veckan.

På torsdagen kom Västra Götalandsregionens veckorapport där de redovisar smittläget för covid-19 i kommunerna under vecka 37 (7 september–13 september).

I Strömstad har antalet nya bekräftade smittfall bland invånarna fördubblats, från fem fall vecka 36 till tio fall vecka 37.

I Tanum ser det helt annorlunda ut - där rapporterades det om noll nya smittfall förra veckan.

Det innebär att Strömstad nu ligger på en delad andraplats i regionen vad gäller smittspridning per capita (vilket kallas incidens). Antal fall per 10 000 invånare var åtta i Strömstad – Tranemo ligger högst med en incidens på nio och Gullspång har en incidens på åtta.

Som en jämförelse har Göteborg som helhet en incidens på två. Och 17 kommuner i regionen har noll i incidens - bland andra Lysekil.

Sammantaget har antalet rapporterade fall i regionen som helhet ökat de senaste två veckorna. Under vecka 37 rapporterades det 290 fall i Västra Götalands kommuner.

Regionen når därmed inte upp till Norges krav på en smittnivå under 20 fall per 100 000 invånare under två veckors tid, för att Norge ska öppna gränsen till Västra Götaland.