Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Starka vindbyar kan dra in över Strömstad i dagarna.  Bild: Pontus Johansson
Starka vindbyar kan dra in över Strömstad i dagarna. Bild: Pontus Johansson

SMHI varnar: Risk för stormbyar i norra Bohuslän

Under måndagen har SMHI gått ut med en risk för stormbyar. Intensiteten i vindbyarna kan uppgå i över 25 meter per sekund.

"Risk stormbyar", det är varningen som SMHI gick ut med under måndagseftermiddagen. I hela Bohuslän existerar risken men framför allt i de norra delarna och längs kusten. Under natten till onsdag kan det blåsa mellan 23 och 26 sekundmeter. Men SMHI reserverar sig för förändringar och skriver:

"Osäkerheten i väderutvecklingen är dock stor. Om prognoserna blir säkrare kan den ersättas av en varning."

Till tidningen GT har meteorologen Lasse Rydqvist på väderinstitutet Storm uppgett att ovädret kan börja redan på tisdagen. Enligt honom är det två lågtryck som följer varandra och blåser in från England.

– Under tisdagen finns det risk för mycket hårda vindbyar och det ser ut som att det kan vara än blåsigare natten mot onsdagen, då skulle det kunna bli stormbyar just vid Bohuskusten där det ser ut att bli som blåsigast, säger han till GT.

Under måndagseftermiddagen har Västtrafik inga uppgifter om att ovädret kommer att påverka tidtabellen, varken för båt-, tåg- eller busstrafik.

– Sedan kan det alltid hända saker men det finns inget beslutat nu. Vi justerar om det behövs, säger Anna Hulterström, störningskoordinator på Västtrafik.