Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Dans och ballonger på förskolans skolgård när Skee invigde sin nya förskola. Bild: Privat, Linda Smith

Skee förskola invigd med popcorn, glass och dans

Den nya förskolan i Skee är invigd, med mycket dans och ballonger. Och en del tal.

För barnen som dansar på skolgården har skolan hunnit bli en aning hemtam. När invigningen firas hade de hunnit gå i sin nya skola i tre veckor.

Peter Heie, ordförande i Strömstadslokaler, påminner i sitt tal om att Strömstad är en lokal som växer och att detta är fjärde förskolan som invigs på fyra år.

Skee förskola vid Grålösvägen har sex avdelningar. Den är byggd enligt samma koncept som Ånneröd förskola norr om staden, en utformning som är tänkt att användas för alla nya förskolebyggen i kommunen.

Kerstin Karlsson (L) var barn- och utbildningsnämndens ordförande när beslutet om att bygga den nya förskolan fattades – under mycket diskussion om placeringen. Hon säger nu att det redan är kö för att få en plats i den nya förskolan.

Ny ordförande i nämnden efter höstens val är Lena Martinsson (S) och det blir hon som tillsammans med två förskolebarn klipper det obligatoriska bandet.

Sedan blir det dans på skolgården, som också är rustad för lek med gungor, klätterställningar och sandlådor. Strömstadslokaler har bidragit med landhockeyklubbor och mål.

Förskolan har 90 barn i åldrarna från ett till sex år. Personalen utgörs av närmare 20 personer och förskolechef är Therese Ascic.