Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Sista dagarna med klassen

Nu på torsdag är det dags för eleverna som går tredje och sista ring på Strömstads gymnasium att ta studenten och få möjligheten att smaka på friheten. Se vår film.

Det var mycket känslor skratt och upptåg när några av Strömstads gymnasieelever förberedde sig inför den årliga studentbalen på kulturhuset Skagerack. Inte ens det grå och tråkiga vädret kunde trotsa studenternas positiva energi:

– Jag har sett fram emot det här jättelänge och vi får göra det bästa utav kvällen, säger Alexander Klemming, en av studenterna som var på plats under kvällen.

– Strämningen är jättebra så jag tror kvällen kommer bli bra, säger Felicia Gunnarsson, som också är student.

Sammanlagt var de tio studenter, fem tjejer och fem killar, som hade valt att spendera en av de sista kvällarna tillsammans i Stare. Och det firades ordenligt med både glittrande klänningar, högklackat, kostym, polerade skor och tillfixat hår.

– Det är kul att vara lite fin i kväll, det är lite ovant, men det är kul, säger Felicia Gunnarsson.

Och självklart började kvällen med en härlig gruppbild, en bild som måste vara perfekt:

– Hur ser mitt släp ut på klänningen? Kan inte du hjälpa mig att lägga det till rätta?

– Ta om bilden, nu råkade jag röra på huvudet!

Hur känns det att snart ta studenten?

– Det är nästan lite overkligt, det känns som att tiden har gått så otroligt fort, säger Alexander Klemming.

Tiden går fort när man har roligt, vilket detta glada gäng verkar ha tillsammans. Och kanske var det så att just denna kväll kom att bli en av de sista som de kom att spendera ihop.

– Jag hoppas inte att detta blir en av de sista gångerna som vi hänger ihop, för vi är ett otroligt skönt gäng. Så jag hoppas att vi kommer ses igen efter studenten, säger Alexander Klemming.

– Man vet ju inte vad de andra har för planer i framtiden. Vissa av dem kanske flyttar iväg medan andra stannar kvar. Men det är nu livet börjar, säger Felicia Gunnarsson.