Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jakob Simonson
Bild: Jakob Simonson

Så många smittades i norra Bohuslän förra veckan

Smittspridningen fortsätter att öka i regionen. Och Strömstad sticker ut som den kommun i norra Bohuslän där flest blir smittade med covid-19.

Sex nya fall av covid-19 i Strömstad och två i Tanum. Och en fortsatt ökad smittspridning i regionen. Det var facit när Västra Götalandsregionen på torsdagen kom med ny veckostatistik.

Det är fjärde veckan i rad som Strömstad redovisar sex nya covidfall. Till skillnad från Tanum, där smittspridningen minskat den gångna veckan, håller den alltså i sig i Strömstad, där incidensen ligger kvar på fem smittfall per 10 000 invånare. Tanum har en incidens på två.

Som helhet har smittspridningen ökat betydligt i regionen, från 773 nya fall vecka 32 till 983 fall vecka 33, enligt Västra Götalandsregionens statistik (som kan skilja sig något från Folkhälsomyndighetens beroende på när statistiken kommer in).

Ökar mycket i Göteborgsområdet

Några av kommunerna i regionen sticker ut – inte minst Göteborg, där antalet nya fall ökade från 364 vecka 32 till 425 vecka 33.

Även kommunerna i Göteborgs närområde, som Partille, Mölndal, Kungälv och Lerum, redovisar en ökning den senaste veckan.

Bland kommunerna i norra Bohuslän hade Lysekil två nya fall, Munkedal ett och Sotenäs två. Uddevalla hade 32 nya fall av covid-19, och en incidens på sex fall per 10 000.

En intressant siffra i relation till norska gränsen är andelen smittade per 100 000 invånare räknat på två veckor. Den siffran ligger nu på 106 för Västra Götaland. För att öppna gränsen kräver Norge numera att den ska ligga under 50.

I Strömstad har sedan pandemins start 932 personer bekräftats smittade med covid-19. Sju personer har dött till följd av smittan, enligt Socialstyrelsens statistik.

I Tanum har 1 063 bekräftats smittade med covid-19, varav 14 personer har dött.