Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Fiskartorpet. Bild från midsommarfirandet 2016. Bild: Jakob Simonson
Fiskartorpet. Bild från midsommarfirandet 2016. Bild: Jakob Simonson

Så firas midsommar i norra Bohuslän

Det finns många tillfällen att fira midsommar för den som befinner sig i Strömstad och Tanum på fredag.

Det traditionella midsommar­firandet på friluftsmuseet Fiskartorpet börjar klockan 15. Victoria Erixon Tyft och Lennart Ivarsson kommer att spela och dansen kommer att gå kring midsommarstången.

På Seläter Camping i Strömstad startar firandet redan klockan 12. Där är det Clary Johansen som spelar till dans med sitt dragspel.

På Lagunen Camping söder om Strömstad startar firandet klockan 12 med lekar på stranden. Klockan 14 är det dags att klä midsommarstången, medan Fredrik Lundqvist underhåller på gitarr och sång. Klockan 15 reser man midsommarstången, och därefter följer sång, dans och lekar. Sedan blir det visor på bryggan med Fredrik Lundqvist.

Även på Daftö Resort blir det midsommardans, efter att Piraterna värmt upp publiken från 17.30.

Victoria Erixon Tyft spelar inte bara på Fiskartorpet, utan även på Hällekindsbadens restaurang, där det blir dans kring stången klockan 12.

För den som befinner sig på Kosteröarna finns det också flera firanden. På Kostergården blir det traditionellt midsommarfirande med midsommarbuffé klockan 13, dans runt midsommarstång börjar 15.

På Nordkoster, Högen vid fyrarna, blir det dans och lekar kring stången. Klockan 10 är det dags att klä midsommarstången och 13.30 spelar Midsommarorkestern upp till dans. På Hotell Ekenäs blir det sång och dans runt stången från klockan 15. Senare på kvällen live-musik med Ingvar Örner Overdrive.

På Rossö blir det midsommar­firande vid Rossö skola från klockan 15. Inåt land firas mid­sommar vid Lommelanda Kulle från klockan 13.

Även i Tanum firar man på ett flertal ställen. Bland dem Falkeröds hembygdsgård i Grebbestad från klockan 13.00, med dans kring midsommarstången och musik av Mia Åberg och Anders Ådin.

På Vitlycke firas midsommar, eller rättare sagt sommar­solståndet, redan på torsdagen. Där kommer museet enligt lokal bohuslänsk tradition ägna dagen åt att klä Majastången, från klockan 13. Klockan 18.30 ska den resas till toner av folk-fusionbandet Spöket i Köket.