Promenaden på stan lever vidare

På söndag är det dags igen. Strömstads IF arrangerar den uppskattade skyltpromenaden för hela familjen – och förväntningarna hos föreningen är på topp.

ANNONS
LocationStrömstad||

När Strömstads Tidning besöker aktivitetshallen återstår bara ett par dagar kvar till årets upplaga av skyltpromenaden.

Poängpromenaden, som arrangeras av Strömstads IF, går på första advent.

– Skyltpromenaden är en tipspromenad där de olika butikerna i centrum bland annat får bidra med julskyltningar, frågor och vinster. Det blir lite av att man går man ur huse, säger funktionären och friidrottsledaren Anna Holmquist.

Hon minns själv när hon som barn tog del av skyltpromenadens utbud och aktiviteter.

– Skyltpromenaden har blivit tradition. Jag kommer ihåg hur de fina tomtarna kom upp i Petersons skyltfönster. Jag tror att folk känner att skyltpromenaden har blivit ett inslag som man varje år vill återuppleva. Man blir också en del av det sociala sammanhanget. Det är bara trevligt, säger Anna Holmquist.

ANNONS

I skyltpromenaden ingår två banor för vuxna och en för barn. Frågorna som ska besvaras är av blandad kompott.

– Det är flervalsfrågor, som inte ska vara möjliga att få svar på genom Google – i möjligaste mån, säger Anna Holmquist med ett leende.

Deltagarna bjuds på fika, såsom kaffe och glögg. Förhoppningsvis bidrar vädret till att skapa lite julstämning. Arrangemanget är också ett sätt för Strömstads IF att få pengar till klubbkassan.

– Dels är det trevligt att vi har något att planera inför och att barnen får vara delaktiga i en aktivitet utanför idrottshallen. I och med att friidrotten är en individuell sport gör det mycket för lagandan.

Anna Holmquist fortsätter:

– Då vi inte arrangerar några friidrottstävlingar är skyltpromenaden det enda evenemanget som inbringar lite extra pengar till föreningen. Det ger oss i sin tur möjlighet att åka på läger med de minsta barnen. Annars hade inte det varit möjligt, säger hon.

Hur planerar ni skyltpromenaden?

– Först är det vi ledare som planerar och koordinerar. Sedan har vi även stor hjälp av Föreningsnavet, som ställer upp med frågorna, sköter kommunikationen uppåt och samlar in från affärerna. Sedan är vädret A och O – precis som vid alla uteaktiviteter. Vi håller tummarna.

ANNONS

Totalt är det från föreningen omkring 15 funktionärer som deltar.

– Vi sätter upp banorna vid 10-tiden och drar vinnare klockan 19. Vinstutdelningen sker på Strömstads roddklubb. Resultatlista och vinnare presenteras i Strömstads Tidning, säger Anna Holmquist.

Thomas Bennelind
Nyhetsreporter och sportredaktör
Thomas Bennelind
ANNONS