Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ulf Gustafsson (S) vägrar svara på tidningens frågor. Bild: Thomas Bennelind, Jakob Simonson
Ulf Gustafsson (S) vägrar svara på tidningens frågor. Bild: Thomas Bennelind, Jakob Simonson

Projektet med gratistimme föreslås fortsätta

Projektet med en gratis timmes parkering i Strömstads centrum har pågått sedan den 1 januari 2017, efter ett medborgarförslag från köpmanna­föreningen. Nu är förslaget från tekniska nämnden att förlänga det 2020.

Tekniska nämnden beslutade vid sitt senaste möte att projektet med gratistimme ska fortsätta. Förslaget skickas vidare till kommun­styrelsen för slutgiltigt beslut. Gratistimmen förlängs tills vidare in på det nya året fram till nästa kommunstyrelsemöte.

Gratistimmen beräknas kosta 700 000 kronor om året i uteblivna intäkter för Strömstads kommun. Andreas Nikkinen (MP), ledamot i tekniska nämnden, lyfte därför vid sammanträdet förslaget att utreda vilken effekt projektet haft för centrumhandeln i Strömstad. Förslaget gick igenom.

– Det var en av förutsättningarna när gratistimmen infördes, att man skulle utreda hur det påverkar centrumhandeln. För tanken är ju är det ska gynna handlarna i centrum, men då behöver man ju ha det svart på vitt att det verkligen är så, säger Andreas Nikkinen.

Han betonar att det inte handlar om att han är för eller emot gratistimmen.

– Det är mera att kommunen ska följa upp det och se hur det har blivit, om det ger några effekter.

Tidningens reporter ringde upp nämndens ordförande Ulf Gustafsson (S) för att inhämta hans åsikter i frågan. Men det visade sig svårt.

– Efter era krigsrubriker om tystnadskultur i Strömstad är jag inte intresserad av att medverka i Strömstads Tidning på ett tag framöver.

Tycker du inte att det är viktigt att folk får komma till tals om de känner att det finns en sådan tystnadskultur i kommunen?

– Ja, jag känner inte igen den bilden i alla fall och jag tycker det är för mycket negativt i tidningen.

Okej. Vi hörs... inte då.

– Okej, hej då.