Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Priset på bostadsrätter sjunker i Strömstad

I Västra Götalandsregionen som helhet har bostadspriserna stigit det senaste året. Men i Strömstad har priset på bostadsrätter minskat med 3,4 procent.

I Strömstad var genomsnittspriset på bostadsrätter 3,4 procent lägre under den senaste tolvmånadersperioden, jämfört med föregående år.

Strömstad är därmed en av få kommuner i regionen där priserna på bostadsrätter minskar. I snitt har priserna på bostadsrätter ökat med 2,6 procent i regionen under det senaste året. Mest i Falköpings kommun, där bostadsrättspriserna ökat med hela 17,5 procent.

Detta med en brasklapp - i små kommuner som Falköping och Strömstad kan ett fåtal försäljningar slå igenom starkt i statistiken.

Kvadratmeterpriset i snitt för en bostadsrätt i Strömstads kommun ligger på 27 934 kronor. I Tanum är snittpriset 30 128 kronor. Det är en bit under medelpriset för hela regionen, som är 35 678 kronor - men en förklaring till det höga medelpriset i regionen är att det är väldigt många dyra objekt i Göteborg med flera kranskommuner som drar upp snittpriset. Som en jämförelse är snittpriset per kvadratmeter i Dals-Ed bara 4 922 kronor - ungefär en femtedel av snittpriset i Strömstad alltså.

När det gäller villapriserna i Strömstad redovisas ingen förändring det senaste året. Kvadratmeterpriset i snitt för en villa i Strömstad är 33 097 kronor, vilket å andra sidan är betydligt högre än medelpriset i regionen. Det kan i sin tur förklaras med den stora norska, köpstarka efterfrågan i Strömstad. Snittpriset per kvadratmeter för villor i Tanum är 24 398 kronor. Tittar vi återigen på Dals-Ed är kvadratmeterpriset för villor i snitt 10 000 kronor.

Under juni låg priserna för bostadsrätter stilla i Sverige som helhet, medan priserna för villor steg med 1 procent.

Statistiken kommer från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, men gäller samtliga bostadsförsäljningar i kommunerna under året.

Det pågår just nu byggen av ett antal bostadsrätter i Strömstad, bland annat på Stenhuggaren vid Ringvägen och i två fastigheter vid Västra Klevgatan och Södra Bergsgatan. Förra året färdigställdes 36 bostadsrättslägenheter i kvarteret Pilen vid Surbrunnsgatan.