Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Riksgränsen, Svinesundsbron, gränsrestriktioner, tullverket, kontroller, Svinesund.
Riksgränsen, Svinesundsbron, gränsrestriktioner, tullverket, kontroller, Svinesund.

Polisens svar om kökaoset: ”De har inte gjort elektronisk anmälan”

”Det är fullständigt kaos med köer och människor sitter i kö i timmar.” Extra långa köer har bildats vid tullstationen i Svinesund. Polisen i Halden förklarar varför många personer tvingas sitta timtals i köer.

Sedan den 2 januari har Gamla Svinesundsbron varit avstängd efter att Norge infört testskyldighet för alla inresande till landet. Därför har trafikflödet och trycket på tullstationen med anslutning från Nya Svinesundsbron ökar markant.

Fredrik Stensröd pendlar till arbetsplatsen på Svinesundsparken. Strömstadsbon, som har intervjuats av Halden Arbeiderblad, beskriver situationen som kaotisk:

LÄS MER: Förbjuden promenad över Gamla Svinesundsbron

”Det är fullständigt kaos med köer och människor sitter i kö i timmar. När jag passerade idag tidigt gick det ganska smidigt för då fanns det inte många bilar, men jag satt och såg hur lång tid det tar per bil”, säger han.

Enligt polischefen Stian Rasmushaugen är orsaken att personer, som arbetar i Norge men är folkbokförda i andra länder, återvänder hem efter julledigheten.

”Det som skapar utmaningar är att de inte har gjort den elektroniska anmälan innan de kommer till Svinesund, och då måste det göras här”, säger han till tidningen.

LÄS MER: Hit men inte längre – Michael kommer inte fram till jobbet