Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Person påkörd av dumper

En man i 30-årsåldern har blivit påkörd av en dumper i Strömstad. Under eftermiddagen berättade polisen att mannen har avlidit av sina skador.

SOS fick larm om olyckan strax efter lunch på torsdagen, klockan 12.19.

Räddningspersonal, bland annat en ambulanshelikopter, larmades till platsen tillsammans med polis. Vägen stängdes av helt. Räddningstjänsten var kvar en kort stund på platsen.

– Det hände en olycka inne på en byggarbetsplats. Vår insats blev ganska kort och vi lämnade platsen relativt omgående, säger Christer Nilsson, insatsledare för räddningstjänsten i Strömstad.

Ambulans förde efter en dryg timmes insats en man till Näl, norra Älvsborgs länssjukhus. Polisen berättade då att mannen som förts till sjukhus var allvarligt skadad.

Olyckan klassas som en arbetsplatsolycka och polisen kommer att göra en teknisk undersökning av arbetsfordonet samt utreda vad som har hänt och hur det kunde hända.

– Det är en man som har blivit påkörd. Vi håller just nu på med utredningstekniska åtgärder, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson för region Väst.

Under eftermiddagen berättade polisen att mannen som är i 30-årsåldern avlidit till följd av sina skador. Anhöriga är underrättade.