Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nöjd. Lola Grönkvist är glad att det är just Per Brunned som blir den nya ägaren.

Per Brunned ny ägare av Lolas konfektyr

Efter 24 år lämnar Lola Grönqvist sin butik Lolas konfektyr. Per Brunned kommer tillsammans med sin fru Kamilla Brunned att bli de nya ägarna. Deras planer är att fortsätta med samma koncept och hoppet är att locka nya kunder till butiken.

Det började först som ett skämt när Lola Grönqvist och Per Brunned träffades på Kopparbergs marknad i oktober förra året. De kände till varandra sedan tidigare då båda har arbetat som knallar.

– Vi skämtade om att Per skulle ta över affären efter mig, säger Lola Grönqvist.

Det hela slutade med att deras skämt blev verklighet, och kring påsk i år beslutade sig båda för att Per Brunned skulle ta över Lolas konfektyr tillsammans med sin fru, Kamilla Brunned, från och med första juni.

– Min sista dag i butiken är i dag, tisdag, och det känns bra att lämna över butiken till Per. Jag har ingen sorg eller så, för då hade jag inte sålt butiken, säger Lola Grönqvist.

Hon berättar att hennes tid på Södra Hamngatan har varit underbar sedan hon startade butiken i november 1992. Hon vill tacka alla sina kunder som har handlat hos henne genom åren:

– Det är främst dem, mina gamla kunder, som jag kommer sakna mest.

Anledningen till att hon väljer att sälja sin verksamhet just nu är att hon har hittat rätt köpare samt att hon vill få möjligheten att vara ledig och njuta.

– Jag har planer på att följa med min man som har ett entreprenörföretag i Bergslagen, men jag kommer att bo kvar i Strömstad, säger hon.

Den nya köparen, Per Brunned, ser positivt på nyöppningen av butiken:

– Vi kommer fortsätta i samma koncept som tidigare. Det som kommer att bli nytt är att vi har planer att börja sälja lite specialdrycker nu inför sommaren.

Annars är det inga stora förändringar på gång, säger han.

– Stämningen kommer att fortsätta vara densamma, gemytlig och lokal. Vill man som kund komma hit och snacka lite så är man välkommen, säger Per Brunned.