Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Arkiv

Oro bland Strömstads butiksägare över inbrott

Under augusti och september har det skett fyra inbrott i Strömstads centrumbutiker. En rad brott som oroar butiksägare och medarbetare.

Det är Pressbyrån, Krohnjuvel, Strömstad Shoppingcenter och livsmedelsbutiken Al Nakhil som drabbats. Under Köpmannaföreningens styrelsemöte i onsdags beskriver de de gångna veckornas händelser som en "brottsvåg" som väcker oro.

Många butiksägare upplever det som att inbrotten har varit nära inpå varandra. Under året är det också fler Strömstadsbutiker som drabbats av brott och stölder vid något tillfälle. Men närvaron av folk på stan ökar trygghetskänslan för butiksägarna och deras medarbetare.

– Det är flera som stänger sent som nästan inte vågar gå hem ensamma på kvällen, men det hjälper att det bor många i Strömstads centrum, berättar Heidi Caroline Nystrøm,

Sara Olsson är kommunpolis i Strömstad och hon säger att hon inte vill förringa några brott, men hon skulle inte vilja kalla det för en brottsvåg. Samtidigt har hon full förståelse för att det oroar både dem som bor i centrum och butiksägare som är rädda för att drabbas.

– Det är ju inte ett jätteovanligt brott i Strömstad, men om slår man ut det på årets alla månader är det ingen markant ökning från förra året. Hittills i år har det skett åtta butiksinbrott, vilket är en liten ökning från 2019, säger Sara Olsson.

Hon säger att polisen i fortsättningen kommer att vara mer närvarande på gatorna i centrum. Polisen arbetar även vidare med utredningarna kring inbrotten och har spårsäkrat platserna.