Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anette Andersson, Norma Farestad, Marianne Redemo med hunden Daphne, Margareta Nabrink, Majly Palmdahl, Monica Widlund och Margareta Fredriksson. Bild: Victoria Petersson
Anette Andersson, Norma Farestad, Marianne Redemo med hunden Daphne, Margareta Nabrink, Majly Palmdahl, Monica Widlund och Margareta Fredriksson. Bild: Victoria Petersson

Orangeklädda tog stärkande promenad för goda ändamål

Den tolfte upplagan av Vattenloppet gick av stapeln, delvis i Strömstad. Nytt för i år är att man kan registrera sin runda och vara med – oavsett var man går någonstans.
– Det är ett stort intresse, det är bra att man satsar på välgörenhet på detta sätt, säger Margareta Fredriksson.

Vattenloppet arrangerades första gången 2009 av Lysekils Sor­optimistklubb för att uppmärksamma behovet av rent vatten, och att samla in pengar till projekt som ska kunna förse människor med rent vatten i länder som Rwanda och Tanzania.

Förra året gjorde pandemin att loppet fick ställas in. Men i år, fortfarande med en pandemi att ta hänsyn till, genomförs loppet på ett lite annorlunda sätt.

Sträckan är på fem kilometer, men man kan gå sina kilometer var det passar bäst och registrerar sedan att man genomfört loppet. I Strömstad samlades en grupp från Strömstads soroptimister som skulle gå sträckan och avsluta med en fika i Strömsdalen.

– Vi ska promenera, sedan kommer det en till grupp som ska springa lite senare, förklarar Margareta Fredriksson.

Alla bär orangea tröjor som de får när de registrerat sig. Startavgiften är på 200 kronor och går till sor­optimisternas arbete. I Strömstad var det mellan 12 och 15 anmälda som skulle genomföra Vattenloppet. Man kan vara med hela veckan, och man registrerar sig digitalt.

– Det blir en trevlig sak att göra tillsammans för en god sak, säger de innan de påbörjar den fem kilometer långa promenaden genom Strömstad.