Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elisabeth Johansson (C) är rädd att lekplatsen på Plagen inte kan hållas rökfri. Bild: Linda Smith
Elisabeth Johansson (C) är rädd att lekplatsen på Plagen inte kan hållas rökfri. Bild: Linda Smith

Nya diskussioner om lekplatsen på Plagen

Den nya lagen om utvidgat rökförbud på allmänna platser sätter ny fart på diskussionen om lekplats i centrala Strömstad.

Centerpartisten Elisabeth Johansson skriver i en motion till kommunfullmäktige att tekniska nämnden bör få i uppdrag att skapa förutsättningar för att rökförbudet ska kunna efterlevas på lekplatsen på Plagen, även kvällstid

"Då det inte blir tillåtet att röka på uteserveringar eller i direkt anslutning till ingångar till restauranger finns en stor risk att lekplatsen just på Plagen kommer att användas som rökruta", skriver hon.

Hon föreslår också att man tar fram en ny placering för en lekplats i centrum.

Samtidigt finns ett medborgarförslag inlämnat till kommunen som handlar om att skapa en stor lekplats som vänder sig till barn i alla åldrar, även de äldre, som kan lockas av till exempel saker att klättar i eller av linbanor.

I medborgarförslaget finns flera alternativ till placering uppräknade: Stadsparken, vid taxi (Kärleksudden), vid Strömstadsskylten vid badhuset, på grönytan i Rödsområdet. Förslagsställaren tycker dock att de centrala platserna är bättre än Röd.

– Jag antar att det blir ett samarbete kring de här förslagen, sa Elisabeth Johansson när hennes motion lämnades vidare till kommunstyrelsen vid fullmäktiges möte.

Medborgarförslaget skickades vid samma möte vidare till tekniska nämnden.

Tidigare under debatten om utvecklingen av centrum har planer presenterats på en lekplats på Oscarsplatsen. Det möttes dock av protester och den nya kommunledningen har inte samma upplägg för centrumutveckling som den förra.