Roger Hansson tycker att Kvantum får ett bra butiksläge på Prästängen.
Roger Hansson tycker att Kvantum får ett bra butiksläge på Prästängen.

Ny ICA-handlare i Strömstad

Lysekilsbördige Roger Hansson är ny ICA-handlare i Strömstad. Han skall driva Kvantum-butiken på Prästängen som öppnar i november. Nu vill han "skapa ortens bästa matbutik".

ANNONS
|

Häromdagen besökte han sin blivande arbetsplats vid Ringvägen–Prästängsvägen. En före detta fabrik byggs om till livsmedelsbutik. Lokalen inhyste tidigare först laminatfabrikerna Elof Hansson och Perstorp och senare Herskedals Fisk. Här har också varit godislager och bilförsäljning. Fastigheten ägs av Orvelin-gruppen.

– Så här skall det vara på västkusten, säger Roger Hansson när Strömstad och maj månad visar sig från sin allra bästa sida från vädersynpunkt.

– Jag är född och uppväxt i Lysekil och drev ICA Supermarket med en säljyta på 1400 kvm. Här på Prästängen får vi 2200.

För elva år sedan, 2001, sålde han butiken.

– Jag hade ett stimulerande jobb men det tog mycket tid. Kände att jag försakade familjen lite när barnen var små.

ANNONS

Roger sadlade om. Tog lastbilskort och började köra lastbil.

– Men butikssuget kom tillbaka. När jag fick en förfrågan från distriktskontoret i Kungälv om att bli driftledare för profilen Supermarket. Innan jag slutade hann jag också vara driftedare för både Maxi-profilen och Kvantum-profilen.

Roger längtade tillbaka till handlarlivet.

– Nu har jag snart varit fyra år i Arvika och trivs bra där. En gemytlig stad med bra medarbetare. Men så fick jag möjligheten att vara med och starta något helt nytt. Då kunde jag inte motstå det. Min gamla mor i Lysekil blev så glad att hon hoppade högt. Bara det.

Strömstad har gjort ett positivt intryck på honom tidigare. Nu har de förstärkts.

– Strömstad tycks vara en fantastiskt levande och trivsam stad. Här är nära till allting. En minut och så är man där. Prästängen tror jag blir väldigt bra och centralt läge för oss.

ANNONS