Victoria Petersson och Arvid Brandström är reportrar på Strömstads Tidning. Nu startar en ny artikelserie om situationen på Strömstiernaskolan.
Victoria Petersson och Arvid Brandström är reportrar på Strömstads Tidning. Nu startar en ny artikelserie om situationen på Strömstiernaskolan.

Arvid Brandström: Nu startar vi en artikelserie om Strömstiernaskolan

Nu startar Strömstads Tidning en artikelserie om Strömstiernaskolan. Vi tar ett större grepp om högstadieskolan och ser både bakåt och framåt i tiden; vad har bidragit till det ökande antalet incidentrapporter och polisanmälningar på skolan - och hur arbetar skolan nu med fler vuxna på plats och med ett tätare samarbete med polisen?

ANNONS
LocationStrömstad||

Hur upplever eleverna sin skolgång? Vad görs på skolan just nu för att minska på oroligheterna som rapporteras? Vilka satsningar ser rektorer, politiker, lärare och elever som nödvändiga?

Vi startar artikelserien med några exempel på incidentrapporter som gjorts det senaste året på Strömstiernaskolan, där lärare vittnar om oroliga korridormiljöer, bråk i klassrum och kränkande ord.

I kommande artiklar har vi intervjuat fackligt organiserade lärare som får ge sin bild av vad som behövs förändras för att förbättra arbetsmiljön för både lärare och elever.

Nya verksamhetschefen på högstadieskolan, Sara Arvenberg, berättar om nystarten som sker på skolan, och vilka åtgärder man har satt in för att förbättra klimatet på skolan. ”Vi duckar inte för problemen, vi jobbar hårt för att vända detta och den kraften finns här”, säger hon i en kommande intervju.

ANNONS

Elever får också ge oss en inblick i hur deras vardag ser ut i skolan, vad gör att de trivs – och vad tycker de kan bli bättre i skolan.

I nystarten för Strömstiernaskolan ingår en satsning på ett trygghetsteam, bestående av socialpedagoger och personer med bakgrund från polisen. I en kommande artikel får ni höra hur det nybildade trygghetsteamet arbetar i korridorerna. Kommunpolisen Johan Hilding berättar också om hur polisens närvaro på skolan ska bidra till det förebyggande arbetet och göra skolkorridorerna fria från bråk.

Fortsätt följ artikelserien för att läsa kommande intervjuer och reportage från skolan, som vi kommer publicera de kommande veckorna.

Vi vill alltid höra från er läsare. Har du något du vill berätta om Strömstiernaskolan, har du erfarenheter från skolan som elev, förälder eller personal? Eller har du andra tankar?

Hör gärna av dig till oss,

arvid.brandstrom@stnb.se eller victoria.petersson@stnb.se

LÄS MER: Detta fick våldet att öka på Strömstierna – enligt lärare

LÄS MER: Lärarnas larm: "Kan eskalera hur långt som helst"

LÄS MER: "Man kan bli kallad för hora, det är ingen biggie längre”

LÄS MER: Anonyma elevröster från Strömstierna: "Taggad på att dra härifrån"

ANNONS

LÄS MER: Krönika - Är vi konstiga som reagerar på att elever kallar varandra horungar?

LÄS MER: Värre arbetsförhållanden med fler mellanchefer, menar lärare på Strömstiernaskolan

ANNONS