Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu kan Strömstadsborna boka tid för vaccin i fas 4

Fas 4, massvaccinationen för alla i åldrarna 18-59 år, är igång. Nu kan man boka tider för vaccin på Kronans apotek i Strömstad.

Sedan tidigare står det klart att det blir en stor vaccinationslokal i Tanum shoppingcenter, och Kronans apotek i centrala Strömstad och på Nordby shoppingcenter kommer också att vaccinera.

Nu har bokningen öppnat för att kunna boka in sin vaccindos på Kronans apotek i Strömstad. Lediga ligger tider ute via 1177.se, och från onsdag nästa vecka börjar man vaccinera på apoteket, berättar apotekschef Camilla Joutsimäki.

– Vi vill använda allt vaccin så vi hoppas folk bokar in sig, säger hon.

Bokningen är öppen för de som är 50 plus, alltså födda 1971 eller tidigare. Via 1177.se hittar man länken till vaccinering, och det är Kronans apotek i Strömstad man ska välja där.

LÄS MER: Här byggs vaccinationslokalen upp i Tanum shoppingcenter

En sjuksköterska från MediCheck kommer att finnas på plats i Strömstad, och en kommer att vara på plats på Nordby. Ungefär 70 personer om dagen på varje apotek räknar man med att kunna vaccinera.

I Tanum shoppingcenter är det Heartbeat som ansvarar för vaccineringen, och vd Robert Sjöholm räknar med att kunna vaccinera runt 800 till 1 000 personer om dagen med hjälp av åtta sjuksköterskor som arbetar samtidigt.

Via sajten stoppacovid.nu kommer man boka tid för vaccinering på Tanum shoppingcenter. Där kommer också tider släppas när de fått besked om vaccinleveranser.

LÄS MER: Boka vaccin mot corona i Västra Götaland – så gör du