Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Redaktionsmöte med reportrarna Thomas Bennelind, Pontus Johansson och Marita Adamsson samt nyhetschef Jakob Simonson. Bild: Peter Datek
Redaktionsmöte med reportrarna Thomas Bennelind, Pontus Johansson och Marita Adamsson samt nyhetschef Jakob Simonson. Bild: Peter Datek

Nu kan du kommentera Strömstads Tidnings artiklar

Nu får ni läsare en ny möjlighet att delta i samhällsdebatten. Tillsammans med tjänsten Ifrågasätt gör vi det möjligt att diskutera utvalda artiklar direkt på stromstadstidning.se.
– Det här kommer att ge läsarna en ännu bättre upplevelse på stnb.se, säger Jakob Simonson, nyhetschef på Strömstads Tidning.

Strömstads Tidnings läsare har alltid varit intresserade av att delta i samhällsdebatten. Det märks bland annat på sociala medier och på de insändare och debattartiklar som vi får skickade till oss. Nu väljer vi att ge er möjlighet att diskutera våra artiklar direkt på vår hemsida, genom att inleda ett samarbete med tjänsten Ifrågasätt.

– Detta blir ett sätt för läsarna att interagera både med varandra och med oss på tidningen. Det blir också ett nytt sätt för läsarna att komma med inspel till redaktionen, exempelvis tips om vad som händer och idéer till nya artiklar. Vi på redaktionen kommer att hålla koll på kommentarsfältet och ­ställer man en fråga till oss där kommer man att få svar, säger Jakob Simonson, Strömstads Tidnings nyhetschef.

Kommentarsfälten kommer att finnas under de flesta artiklar på stromstadstidning.se. För att ha möjlighet att delta i diskussionerna måste du identifiera dig med ditt personnummer och ditt postnummer.

Tillsammans med Ifrågasätts algoritmer och verktyg för moderering ger identifieringen möjlighet att hålla debatten på en saklig och respektfull nivå. Andra publicister som Göteborgs-Posten, Dagens Nyheter och Dagens Industri använder redan systemet.

– Erfarenheten visar att debatt på nätet blir mer respektfull och konstruktiv om man får stå för det man säger med sitt eget namn, säger Jakob Simonson, Strömstads Tidnings nyhetschef.

I kommentarsfältet gäller Strömstads Tidnings kommentarsregler som innebär att du som skriver uppmanas hålla dig till ämnet och att hålla en god ton och vara respektfull mot andra skribenter.

Strömstads Tidning och Ifrågasätt förbehåller sig rätten att ta bort inlägg som bedöms som olämpliga och länkar till källor vars innehåll inte kan verifieras.

Så kommenterar du Strömstads Tidnings artiklar

• Klicka på "Logga in/Skapa konto" i kommentarsfältet längst ner under texten i artikeln.

• Klicka på "Ny på Ifrågasätt? Skapa ett gratis konto".

• Ange ditt personnummer och postnummer. Fyll sedan i din e-postadress och välj ett lösenord.

• Du kommer nu få ett mejl där du ombeds klicka på en länk för att bekräfta din e-post. Klicka på den.

• Nu kan du kommentera artiklarna på stromstadstidning.se.