Arkivbild.
Arkivbild.

Norsk polis ökar kontrollerna vid Svinesund

Den nya virusvarianten leder till strängare kontroll på norska gränsen.

ANNONS
LocationNorge||

Det är polisdistriktet Øst som säger till Fredriksstad Blad att kontrollerna vid norska gränsen kommer att öka på grund av den nya omikronvarianten av coronaviruset.

Det har påvisats flera fall av den nya coronavarianten i Norge, och det finns misstanke om en smittad i Moss kommun nära gränsen.

– Med bakgrund av den nya virusmutanten har polisen ökat intensiteten i stickprovskontrollerna längs riksgrensen i Øst politidistrikt, säger politioverbetjent Stian Trondrud Rasmushaugen till Fredriksstad Blad.

Kan bli köer

Det innebär att polisen kommer att stoppa fler bilar för kontroll på väg in i Norge, oavsett vilka länder eller regioner de kommer från.

De norrmän som drar till Strömstad på svenskhandel, måste därför förbereda sig på att bli kontrollerade på väg tillbaka igen. Det kan innebära köer vid gränsen.

ANNONS

– Det är viktigt att de resande följer sina plikter för att kontrollerna ska gå så smidigt som möjligt, säger Rasmushaugen till den norska tidningen och betonar att de som ska ut och resa måste sätta sig in i vilka regler som gäller.

ANNONS